keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

Railaysta Phuketiin 18.3.

Kuva: vielä kerran, hyvää synttäriä Kotka

Matka alkoi pitkähäntäveneellä. Isompi botski odotti vähän kauempana rannasta Railayn edustalla. Henkilökunta nosteli porukan tavarat kyytiin ja sitten nousimme lautalle. Ihmettelimme hetken kannella. Aurinko paahtoi sen verran kuumasti että oli pakko kömpiä sisätiloihin.

Alemmalta kannelta löysimme ilmastoidun matkustamon nahkatuoleineen. Matkustamossa oli myös pieni baari. Laiva oli viihtyisä, kyyti tasaista ja maisemat uskomattomat. Noin kahden ja puolen tunnin matkan jälkeen saavuimme Phuket Townin satamaan. Kamat kannettiin ulos muutaman veneen kautta maihin. (satamaan ei kaikki veneet mahdu laituriin, joten veneet parkkeerataan vierekkäin) Seuraavaksi matka jatkui ilmastoidulla pakettiautolla. Kuski vain kyseli että mihin hotelliin on menossa ja heitti sitten kaikki onnellisesti perille.

Hotelli (Thavorn palm beach) vaikuttaa ehkä jopa liian hienolta meidän makuun. Henkilökunta pokkuroi melkein vaivautumiseen asti. Yrittävät ilmeisesti säilyttää viiden tähden statuksensa !?

Huone on hyvä. (vaikka Köntti onkin jo joutunu liiskaamaan pari hämistä Lölliksen kirkuessa) Ilmastointi pelaa ja lämmintä vettä piisaa. Parvekkeelta näkyy ainakin neljä uima-allasta ja jonkin sortin puutarha. Ai niin, yksi iso miinus: tämä on ryssien suosima hotelli.

Sitten yksi hauska ja yksi ei niin hauska juttu:
Hauskaa oli kun menimme syömään ehkä maailman korneimpaan ravintolaan (hotellin oma rafla The Long Beach Terrace, jossa on neljä eri raflaa kaikki samassa tilassa). Kornin siitä teki se että filippiiniläinen naisduo lauloi maailman imelimpiä rakkauslauluja korkealta ja kovaa. Meteli oli niin kova, että tarjoilijan thainglissiä oli todella vaikea ymmärtää ja kuulla. Samaan aikaan henkilökunta palvoi maata jalkojemme alla, kun me yritimme samaan aikaan nauttia ruoasta. Ei sitä menoa pysty sanoin kuvaamaan, mutta oli siinä naurussa pitelemistä.

No ruoka oli ihan ok, mutta sitten tuli laskun aika. Ruoka oli muutenkin kalliinpuoleista, jonka kyllä tiesimme, mutta lisäsivät vielä vaivihkaa listahintoihin verot ja erillisen palvelumaksun. Ehkä tämä on tapa Phuketissa. No se selviää lähipäivinä. Emme kuitenkaan suosittele tätä ravintolaa kenellekkään.

Nyt tutimaan, notta päästään heti aamusta vauhtiin.

1 kommentti:

  1. kotka niijaa ja räppää reinot jalassa kiitokseksi onnitteluista ja erityisesti kuvasta! Hyvät (kosteat)päiväunet taas tiedossa:)
    Lauantaina mennään sitten juhlimaan synttäreitä oikein Pitkään, jossa on ysäri-bileet ja itte basic element, voin vain kuvitella miten siellä ollaan kateudesta vihreitä.

    VastaaPoista