keskiviikko 11. maaliskuuta 2009

Päivä Bangkokissa 11.3. 22:30

Olipas mukava päivä! Se mitä tuktukeista sanotaan, että yrittävät kusettaa koko ajan ei pitäny ainakaan meidän tämän päivän kuskista paikkaansa. Tästä myöhemmin lisää.

Aamupalan jälkeen hypättiin tuktukkiin ja suunnattiin Chit Lomin asemalle (40 bahtia) ja siitä BTSllä Saphan Taksin asemalle (60 bahtia) ja keskuslaiturille (Central Pier). Hypättiin siitä jokibussiin ja ajeltiin Tha Tien laiturille (26 bahtia).

Tha Tien torin kulmilla tormäsimme hyvää englantia puhuvaan vanhempaan mieheen, joka suositteli paikkoja missä kannattaisi käydä (meillä ei siis ollu suurempia suunnitelmia omasta takaa). Mies antoi vinkkejä mm. tuktukin valinnassa. Keltaisella pohjalla olevalla numerolla varustetut tuktukit ovat kuulemma luotettavimpia. No otettiin sitten kuski alle, mies selitti reitin kuskille ja hinnaksi sovittiin 40 bahtia.

1. pysähdys Wat Ratchabophit (King Rama4 temppeli)
Riisuttiin kengät ja asteltiin sisään ihastelemaan kultaa ja jalokiviä. Suomalaiselle budhalaisuudesta tietämättömälle juntille paikka ei tarjonnut mitään suurempaa elämystä.

2. stoppi Thai Export jalokivi ja kultaliike.
Palvelu oli loistavaa. Meille kannettiin juotavaa ja saimme rauhassa ihmetellä hintoja. Mukaan tarttui lopulta löllikselle sormus aitoustodistuksineen. En ole expertti näissä asioissa, mutta hinta tuntui olevan kohdallaan Suomeen verrattuna. Sormusta piti hiukan pienentää ja sanoivat sen kestävän pari tuntia.

3. stoppi Chinatown

Kuski alkoi yhtäkkiä puhua bensalipuista, joita hän saa jos vie meidät omaan "sponsoriliikkeeseensä" ja vietämme siellä yli 10 minuuttia. No pienen purnauksen jälkeen suostuimme kuskin pyyntöön.

Löysimme itsemme intialaisen vaatturin liikkeestä. Eteemme tyrkättiin kokista ja olutta. Sitten alkoi tarjouksia sadella puvut esim. 2 takkia, 4 housut, 3 paitaa, 3 krakaa ja vyö 500 euroa tai jakkupuku 80 euroa mittatilauksena. Emme ostaneet mitään ja poistuimme vaatturin ihmetellessä että mikä teitä suomalaisia aina vaivaa : )

Sitten oikeasti Chinatowniin, missä kävimme vain pikaisesti syömässä kiinalaisittain kanaa ja sikaa. Hintaa kahdelle hengelle juomilla 350 bahtia.

Tuktuk-kuski odottikin jo pihalla. Seuraavaksi kipaisimme sormuksen liikkeestä ja saimme vielä kylmät juomat kyytipojaksi.

4. stoppi Tha Ratchawong laituri

Tuktuk-kuskista nappasimme vielä pari kuvaa ja lopulta annoimme hänelle 100 bahtia 40 sijaan, koska oli niin mukavasti meitä kyydinnyt.

Palasimme mukavan päivän päätteeksi hotellille samaa reittiä kuin menomatkalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti