perjantai 26. maaliskuuta 2010

Tiikeritemppeli

Kuva1 ja Kuva2: karvaiset kaverit
Kuva3: portaat oli jyrkät
Kuva4: buddha
Kuva5: maisemaa ylhäältä
Kuva6: pikkubuddhat ja iso buddha

Aamupalan jälkeen otimme taksin ja suuntasimme Tiikeritemppeliin (Tiger Cave Temple, Krabi). Kuski lupasi odottaa paikanpäällä kolme tuntia tuhatlappusta vastaan. Itse temppeli on alhaalla, mutta 1237 askelman päässä karstivuoren huipulla istuu suuri kultainen buddha. Askelmat olivat pahimmillaan n. puoli metriä korkeita. Lisäksi portaat kulkivat paikkapaikoin melkein pystysuoraan.

Hetken aikaa kivuttuamme huomasimme että tämä ei olekkaan mikään ihan pikku-urakka. Hiki tirskui ja paita oli jo aivan läpimärkä 300. portaan kohdalla (kaiteisiin oli sinnetänne merkitty porrasnumero). Alaspäin kulkijat tsemppasivat meitä ylöspäin menijöitä. Alkumatkasta meillä oli karvaisia kavereita. Pikkuiset, mutta kesyt ja jopa röyhkeät apinat pitivät meille seuraa kaiteissa roikkuen ja kiipeillen. Vesipullot meinas lähteä käsistä, Lölliksen piti piilottaa shortsin narut ja kaikki rapiseva tavara piti sulkea reppuun.

Vaikka välillä meinasi epätoivo iskeä, niin pääsimme kuin pääsimmekin ylös saakka. Ylhäällä meitä odotti valtava istuva kultainen buddha ja upeat näköalat. Napsimme ylhäältä paljon kuvia ja ihailimme maisemia sekä ihmettelimme erilaisia buddhapatsaita. Pientä lahjoitusta vastaan sytytimme yhden suitsukkeen vuoren huipulle ja esitimme buddhalle pienen toiveen. Asetuimme karstivuoren varjoisaan onkaloon (seuranamme kulkukoira) pienelle evästauolle. Eväslistalla oli Twixiä, Pringles-sipsejä, vadelmamehua ja vettä.

Vaihdoimme vielä pari sanaa jonkun suomijampan kanssa ennen kuin lähdimme laskeutumaan alas tärisevin jaloin. Alas päästyämme jalat tutisivat niin voimallisesti, että istahdimme vielä hetkeksi ennen kotimatkaa. Oli mukava hypätä ilmastoituun taksiin läpimärät (oikeasti aivan kuin olisi ollut uimassa paita päällä) paidat päällä.

Heti kun päästiin hotelille, niin menimme altaalle lillumaan. Ai ai ku teki höpöä "pikku" kuntolenkin jälkeen.

1 kommentti:

  1. ihquja apinoota! olisitte pistäny yhden reppuun ja tuonu tuliaiseksi mulle :)

    VastaaPoista